I foråret tager vi på studietur til Albanien!

Albanien ligger lidt nord for Grækenland og er en del af Balkan. Landet har en fascinerende blanding af bjerge, kyststrækninger ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav – og en rig kulturarv, der omfatter antikke ruiner og farverige byer. Albanien har en spændende historie – fx har det gennemgået en bemærkelsesværdig udvikling siden kommunismens fald i begyndelsen af 1990'erne.

Inden turen arbejder vi med landet, kulturen og historien på tværs af fagene, så det bliver endnu mere interessant at opleve stederne og se tingene in-real-life! 

Vi bor på hotel under hele opholdet og tager på hel- og halvdagsture ud fra hotellet. 

På turen sætter vi fokus på:

  • Kultur

Hvor adskiller Albanien sig fra Danmark, og hvor ligner vi hinanden? Albanien har en spændende historie, og vi besøger flotte kirker, klostre og ruiner, men også en skole, hvor vi får mulighed for at tale med jævnaldrende unge og dele små historier fra hverdagen med hinanden.  

  • Mad

Det albanske køkken bruger ofte lokale og friske råvarer fx friskfangede fisk, lækre oliven og krydderier. Vi prøver nogle af de lokale retter som fx "Byrek" (filodejstærte fyldt med ost eller kød), "Fërgesë" (kød- og peberfrugtret) og desserten "Baklava" (nøddetærte med sirup). 

  • Aktiviteter

Udover at besøge en lokal skole, tager vi også på udflugter ud i landet. Der er kyststrækninger med flotte strande, imponerende bjerge og spændende nationalparker, som er perfekte til en vandretur. Vi udvælger også nogle gamle ruiner og monumenter, så vi får et glimt af landets fortid.