Book besøg knapTilmelding til skolen knapNyheder for Hammerum EfterskoleKontakt skolen

Gastronomi

Linjefaget henvender sig til dig, der allerede har erfaringer med at lave mad fx fra valgfagsundervisning i hjemkundskab, den daglige madlavning derhjemme eller fra fritidsjobs. 

Det er vigtigt, at du er indstillet på at fremstille maden fra bunden og holder af at anrette den indbydende i stedet for at vælge de lette løsninger. Måske går du og sysler med tanken om på et tidspunkt at vælge dig en uddannelse, der indeholder et eller flere elementer fra kokke- eller tjenerfaget, eller måske har du bare lyst til at bruge en del af dit efterskoleår på at få nogle oplevelser gennem det at tilberede og anrette gode måltider.

Linjen har et samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg

Gastronomi har et fast samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg, der er en af Danmarks mest kvalificerede uddannelsessteder for kokke og tjernere. Samarbejdet forløber i større og mindre grad over hele året og munder ud i en gallamiddag for forældre og inviterede. Middagen laves og serveres af linjefagets elever. Eleverne kommer ud på Hotel- og Restaurantskolen i forbindelse med projektet og bliver undervist af en faglærer fra Hotel- og Restaurantskolen og linjefagslæreren fra Hammerum Efterskole. 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fagets indhold

  • Fremstilling af mad
  • Fremstilling af kolde og lune retter til buffet og tag-selv-bord
  • Menuplanlægning, herunder eksperimenter med at komponere menuer og skabe nye retter
  • Borddækning / servering
  • Anretning af maden
  • Varekundskab
  • Ernæringslære
  • Hygiejne
  • Planlægning af gallamiddag/udførelse
  • Besøger fødevaremesser. FOODEXPO

LinjefagsturVed skoleårets afslutning vil der være mulighed for at aflægge folkeskolens afgangsprøve i hjemkundskab (kun 9. klasse).

Kalender
Elevcitater